سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

باکتری‌های لثه با قلب چه می‌کنند؟

تحقیق جدید دانشگاه هیروشیما نشان می‌دهد باکتری بیماری لثه بنام Porphyromonas gingivalis ممکن است وارد جریان خون شود و به قلب نفوذ کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 12
کد خبر: ۲۷۷۹۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ باکتری مذکور در آنجا به آرامی باعث ایجاد بافت اسکار، معروف به فیبروز می‌شود که ساختار قلب را مخدوش می‌کند، همچنین با سیگنال‌های الکتریکی متداخل می‌شود و خطر فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) را افزایش می‌دهد.

پزشکان از مدت‌ها قبل متوجه شده بودند افراد دچار التهاب لثه که یک بیماری شایع است، در معرض مشکلات قلبی بیشتری قرار دارند. یکی از تحلیل‌های جدید این بیماری را به ۳۰ درصد ریسک بیشتر ابتلا به AFib یک اختلال جدی ریتم قلب که ممکن است به سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض تهدید کننده زندگی منجر شود، پیوند داد.

تحقیقات پیشین نشان داده بود التهاب احتمالا عامل بیماری‌های قلبی است. هنگامیکه سلول‌های ایمنی در لثه برای مبارزه با عفونت اقدام می‌کنند، سیگنال‌های شیمیایی که آزاد می‌کنند، ممکن است به طور ناخواسته وارد جریان خون شود و التهاب سیستماتیکی را دامن بزند که فراتر از دهان به بقیه اعضای بدن آسیب برساند.

اما التهاب تنها تهدیدی نیست که از لثه‌ها سرچشمه می‌گیرد. محققان دی ان‌ای یک باکتری‌های دهانی خطرناک در ماهیچه‌ها و دریچه‌های قلب کشف کردند. یکی از آنها یا همان Porphyromonas gingivalis برای نقشی که در فهرست فزاینده بیماری‌های سیستماتیک از جمله آلزایمر، دیابت و برخی سرطان‌ها داشت، مورد بررسی قرار گرفت. قبلا این باکتری در مغز، کبد و پلاسنتا ردیابی شده بود. اما مشخص نبود چگونه این عامل به قلب می‌رسد.

تحقیق جدید شواهدی شفاف فراهم کرده که نشان می‌دهد این باکتری در لثه‌ها می‌تواند راه خود را به دهلیز چپ هم در مدل‌های حیوانی و هم در انسان گسترش دهد و به یک مسیر میکروبی بالقوه اشاره می‌کند که التهاب لثه را به AFib مرتبط می‌کند.

به گفته مولف ارشد تحقیق رابطه معمول بین التهاب لثه و فیبریلاسیون دهلیزی هنوز ناشناخته است، اما شیوع باکتری التهاب لثه از طریق جریان خون احتمالا این بیماری‌ها را بهم مرتبط می‌کند. / مهر

کلمات کلیدی: باکتری لثه قلب
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار